Konsertit 2016

 A

TEEMU VIINIKAINEN SOLO

 

Keskiviikko 27.7.   19.00

Café Köpmans, Nauvo

18.00 euroa

 

Teemu Viinikainen gtr

 

Kitara on instrumenttina huikean monipuolinen ja siitä saa irti taianomaisia harmonioita ja laulavia melodioita. Pieniä apuvälineitä käyttäen sen saa kuulostamaan kitaraorkesterilta! Teemu Viinikaisen soolokonsertissa tullaan kuulemaan kaikkia näitä ja ohjelmisto koostuu monipuolisesta valikoimasta jazzin kulmakivistä slaavilaisiin tunnelmiin. Luvassa pysähdys musiikin kitaran ihmeelliseen maailmaan.

 

 

B

FESTIVAALIN AVAJAISET & JAMSESSION

 

Keskiviikko 27.7.    19.00

Ravintola Hjalmar’s,  Korppoo

Vapaa pääsy

 

Host: Luumu Kaikkonen

 

Jotta emme kangistuisi täysin kaavoihimme olemme tänä vuonna siirtäneet Korpo Sea Jazzin avajaiset keskiviikolle ja myöhäisempään ajankohtaan. Tällä kertaa tarjoilemme musiikkia koko illan ja olemme kutsuneet osan Korpo Sea Jazzin muusikoista aiemmin Korppooseen nimenomaan näitä jameja ja vuoden festivaalin avajaisia varten. Festivaalin ekojen jamien isäntänä huseeraa Ilkka ”Luumu” Kaikkonen. Ehkä tästä kehkeytyy jotakuinkin nostalginen ”Kvällen på Forellen”, joksi konserttia kutsuttiin vuonna 1990, jolloin Korppoossa jazzailtiin vielä hieman pienimuotoisemmin.

 

 

C

KORPO SEA JAZZ HOUSEBAND

 

Torstai 28.7.    11.00

Korppoon tori

Vapaa pääsy

 

Korpo Sea Jazz Houseband feat. Mikko Pellinen b, Aki Rissanen pno

Matias Långbacka trp

Luumu Kaikkonen gtr

Bosse Mellberg drs

 

Korpo Sea Jazz Houseband viihdyttää sekä niitä jotka sitä haluavat, että niitä jotka viihdyttämiseltä eivät voi välttyä. Tänä kesänä yhtye vahvistuu Korpo Sea Jazz 2016:n taiteellisella johtajalla, bassoa soittavalla Mikko Pellisellä sekä pianoa soittavalla Aki Rissasella. Torilla tavataan!

 

 

D

KORPO SEA JAZZ HOUSEBAND

 

Torstai 28.7.    14.30

Nauvon satama

Vapaa pääsy

 

Korpo Sea Jazz Houseband

Katso konsertti C

 

Lomalaiset ja venekansa saavat taas jazzannoksensa kun Korpo Sea Jazz Houseband avaa hanat vierasvenesataman terassikahvilassa. Nähdään siellä!

 

 

E

PÄÄKONSERTTI (kaksi kokoonpanoa)

UNIO ENSEMBLE

NUANCE

 

E-BUFFÉ

Tunnin tauon aikana on tarjolla buffet-pöytä ennakkoon varanneille.

17 euroa

 

Torstai 28.7.     19.00

Kommunalgården, Korppoo

25 euroa

 

Unio Ensemble

Manuel Dunkel sax

Jere Haakana gtr

Aki Rissanen pno

Ville Pynssi drs

Mikko Pellinen b

 

Unio Ensemble on kokoonpano, jonka ohjelmisto koostuu jazzyhtyeelle poikkeuksellisesti taidemusiikin helmistä. Korpo Sea Jazzin konsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen juhlavuonna Mikko Pellisen kynästä syntyneitä sovituksia säveltäjämestarin hieman harvemmin kuulluista teoksista. Sibeliuksen teosten lisäksi yhtyeen ohjelmisto koostuu 1800- ja 1900-luvun musiikista, esimerkiksi Maurice Ravelin, Erik Satien ja Edvard Griegin teoksista. Kantavana ideana sovituksissa on ollut jazzmusiikille keskeisten tyyliseikkojen säilyttäminen, kuten esimerkiksi tyypillisten rytmisten piirteiden ja improvisointijaksojen hyödyntäminen. Yhtye tulkitsee tätä materiaalia samalla tavoin kuin jazzoriginaalejakin, verevällä ja svengaavalla otteella.

N. klo 21.00

 

Nuance

Kasperi Sarikoski trb

Jere Haakana gtr

Artturi Rönkä pno

Vesa Ojaniemi b

Joonatan Sarikoski drs

 

Kasperi Sarikosken & Nuancen musiikissa kohtaavat taiteellinen kypsyys ja nuoruuden pelottomuus.  Kvintetti yhdistelee jazzmusiikin elementtejä nykyajan rytmeihin ja soundeihin näkemyksellisellä tavalla, ottaen vaikutteita monipuolisesti indie rockista elektroniseen musiikkiin. Viisikon palettiin kuuluu laaja kirjo sävyjä ja sointeja, joita tuotetaan sekä akustisin että sähköisin soittimin ja efektein. Lopputuloksena on omintakeinen yhtyesoundi, joka luo perustan pasunisti Kasperi Sarikosken sävellyksille. Huomiota yhtyeelle toi viime vuonna julkaistu debyyttialbumi Essence, joka keräsi kehuja niin kuulijoilta kuin kriitikoilta. Konsertissa kuullaan musiikkia kyseiseltä levyltä sekä uudempaa, vielä julkaisematonta tuotantoa

 

 

F

JAMSESSION

 

Torstai 28.7.    23.00

Ravintola Buffalo

 

Host: Teemu Viinikainen

 

Suuri määrä muusikoita Korppoossa. Tästä voi seurata mitä tahansa. Artistit testaavat rajojaan. Lavalla nähdään outoja instrumentti- ja muusikkoyhdistelmiä, jotka ehkä eivät enää koskaan toistu tai joista syntyy myöhemmin uusi yhtye!

 

 

G

TRIO RAINBOW

 

Perjantai 29.7.     13.00

Korppoon Palvelutalo

Vapaa pääsy

 

Trio Rainbow

Matias Långbacka trp

Luumu Kaikkonen b

Felix Holmberg drs

 

Jos ei Mooses tule vuoren luo, menee vuori Mooseksen luo ja päinvastoin! Trio Rainbow on koottu vain tätä Sateenkaaren sisäpihalla soitettavaa konserttia varten. Musiikin lisäksi haluamme, että oikein suuri yleisö kantaa kortensa kekoon, jotta Korppoon Palvelutalon asiakkaat saavat muistorikkaan päivän. Tervetuloa!

 

 

H

Bigbandleirin päätöskonsertti

 

Perjantai 29.7.    14.00

Paraisten palokuntatalo

8 euroa

 

Samanaikaisesti Korpo Sea Jazzin kanssa järjestetään Paraisilla bigband -musiikin leiri. Oppilaat ja opettajat päättävät leirin konsertilla.

 

 

I

AVARA

 

Perjantai 29.7.     17.00

Korppoon kirkko

25 euroa

 

Avara

Teemu Viinikainen gtr

Jarmo Saari gtr

Jukka Perko sax

 

Jukka Perko Avaralla on nimensä veroinen, tilaa antava lähestyminen musiikkiin. Tämän jo instrumentaatioltaankin ainutlaatuisen yhtyeen jokainen jäsen on omaleimainen ja tunnistettava virtuoosi.  Avara sekoittaa yhteisesti säveltämänsä teemat ja soolot kuulijalleen tuoreeksi voimajuomaksi, jota huolella valitut lainakappaleet maustavat kokonaisuuden elämykselliseksi. Vahvasti kerronnallinen ilmaisu tekee kappaleista eräänlaisia jazznovelleja, pieniä tarinoita, jotka tasapainoilevat kutkuttavasti viipyilevyyden ja voimakkaan etenemisen välisessä jännitteessä.

Visuaalisesti ajateltuna Avaran anti on kuin musiikillinen mustavalkokuva, jazz noir, mutta uusimmalla tekniikalla toteutettuna. Klassiset kauneusihanteet ovat alati läsnä, mutta suuntana on enemmän tulevaisuus kuin menneisyys.  Ja vaikka Avaran musiikkia kuljettaa luontainen melankolia, se tarjoaa kuulijalleen yhtä aikaa varauksetonta toivoa. Tuloksena on syvää ilmaisua, joka täyttää tilan ja tarttuu kuulijaansa sisäisellä voimallaan.

 

 

J

JOONAS HAAVISTO

 

Perjantai 29.7.     19.00

Korpo Gård

20 euroa

 

Joonas Haavisto pno

En del av konserten – osa konsertista

Teemu Viinikainen gtr

Jukka Perko sax

 

”A stunning pianist. Every tune sounds excellent”!

-Japan Jazz

 

Pianisti Joonas Haavisto soittaa monessa yhtyeessä, joista kiireisin on ollut hänen nimeään kantava trio. Haaviston keväällä julkaisema levy oku, on saanut useita viiden tähden arvioita kotimaisissa lehdissä sekä erinomaiset arviot Japanin isoimmissa jazzjulkaisuissa. Myös maailmanlaajuinen Apple Musicin A-list valitsi uuden albumin kappaleen Frozen parhaimpien jazzsävellysten 2015-2016 joukkoon.

Joonas Haavisto on menestynyt myös kansainvälisissä jazzpianisti kilpailuissa, mutta harvemmin esiintynyt viime vuosina yksin. Korppoossa tämä asia korjaantuu, kun Haavisto esittää soolokonsertissaan uusia sävellyksiään jossa Korpo Gårdissa voi kuulla niin linjakasta Swan-slöörin taikaa kun Cape Horn aaltojen voimakasta kohinaa. Konsertissa voimme myös ihmetellä Joonaksen vieraina sekä Teemu Viinikaista että Jukka Perkoa

 

 

K

ENQ

 

Perjantai 29.7.    19.00

Ravintola Grännäs, Hotell Stallbacken. Nauvo

20 euroa

 

ENQ

Emil Nordström gtr

Anders Sjölind trp

Sebastian Smeds pno

Zacarias Holmqvist b

Felix Holmberg drs

 

ENQ:n musiikin juuret ovat syvällä pohjoismaisessa jazzperinteessä ja vaikutteita on niin viisuista kuin Lars Janssonilta ja Peter Asplundilta. Kappaleet esitetään tarkalla käsityöllä ja jazzmusiikin amerikkalaisen historian ja perinteen tietämyksellä. Nääntyvät, usein melodiset melodiat, joissa on erilaisia yhdistelmiä trumpettia, kitaraa ja pianoa nivoutuneena hiljaisiin sointumaisemiin, vuorottelevat modernin urbaanin svengin ja henkilökohtaisten tulkintojen kanssa. Kitaristi Emil Nordström ja trumpetisti Anders Sjölind ovat säveltäneet suurimman osan kvintetin aineistosta.

Konsertissa esitetään kappaleita ENQ:n ekalta levyltä, mutta tarjolla on myös täysin uutta aineistoa.

 

 

L

BOWMAN TRIO

 

Perjantai 29.7.     19.00

Venemuseo. Näsby, Houtskari

18 euroa

 

Bowman Trio

Timo Nikku trp

Joonas Tuuri b

Sami Nummela drs

 

  1. toukokuuta 1953

 

Mount Everestin huippu, 8850m

 

Olimme Hillaryn kanssa noin 8400 metrissä, kun hänen happipullonsa hajosi yllättäen. Nousu oli ollut raskas, eikä Hillary olisi selvinnyt ilman lisähappea. Vuorottelimme jäljellä olevan happipulloni kanssa, tietäen sen loppuvan nopeammin kuin olimme alun perin suunnitelleet. 100 metriä ennen huippua ojensin Hillarylle happipulloni, hän nosti sen uupuneena kasvoilleen ja hengitti hetken raskaasti. Hän laski pullon hangelle ja kääntyi katsomaan minuun. Happipullo oli tyhjä. Nostin huonovointisen Hillaryn harteilleni ja kannoin häntä jyrkkää lumiharjannetta pitkin pysähtyen haukkomaan henkeä jokaisen askeleen välein.

 

Kello 11:30 olimme maailman katolla; OLIMME VALLOITTANEET MOUNT EVERESTIN.

 

  1. Bowman

 

Kun antaa jazzmuusikoille vapaat kädet kuvailla taidettaan voi tulos olla tämänkaltainen teksti. Puheenjohtajan kommentti.

 

 

M

AILI IKONEN

 

Perjantai 29.7.    21.00

Gjallarhorn, Korppoo

25 euroa

 

Aili Ikonen

Aili Ikonen voc

Mikko Karjalainen trp

William Suvanne sax

Tuomas J. Turunen pno

Mikko Pellinen b

Mikko Arlin drs

 

Suomen valovoimaisin jazzlaulaja Aili Ikonen esittää oman yhtyeensä kanssa uunituoreen Laulan-levyn ohjelmistoa. Uuden levyn inspiraation lähteinä ovat olleet amerikkalaiset jazzklassikot sekä suomalainen jazz-iskelmäperinne. Upeaäänisen laulajan ja svengaavan yhtyeen luoma kokonaisuus on omaa luokkaansa kotimaisen laulujazzin saralla. Konsertissa kuullaan Ikosen ja basisti-säveltäjä Mikko Pellisen uusia sävellyksiä, joiden sanoituksista vastaavat Ikosen ohella Hectorin ja Timo Kiiskisen kaltaiset nimekkäät laulunkirjoittajat. Uusien kappaleiden ohella mukaan mahtuu myös lainasävelmiä uusin käännöksin. Konserttilavalla Ikosen rinnalla nähdään kotimaisen jazzin nuorista huipuista koostuva kvintetti, joka yhdisti voimansa laulajan kanssa alunperin Tribute to Ella -albumilla.

Aili Ikosen aikaisemmat kolme konserttia Korppoossa on nopeasti myyty loppuun. Olettaa voi että näin käy myös nyt. Ikosen laulu tuli koko TV-kansalle tutuksi joulukuussa 2015 kun Ailia kuultiin Linnanjuhlien laulusolistina.

 

N

JAMSESSION

 

Perjantai 29.7.    23.00

Ravintola Hjalmar´s

Vapaa pääsy

 

Host: Manuel Dunkel

 

Koskaan ei voi saada tarpeeksi siitä energiasta millä jazz-eliitti piiskaa jazzstandardeja. Ei nuottivihkoja tai yksiselitteisiä set-uppeja johon turvautua. Tutut sävelmät rajuina kuplivina uusiopullotuksina!

 

 

O

PORTSIDE JAZZ

 

Lauantai 30.7.   11.00

Saaristokeskus Korpoström, Terassi

Vapaa pääsy

 

PORTSIDE  12     (11.00–11.45)

Matias Långbacka trp

Manuel Dunkel sax

Sebastian Smeds pno

Mikko Pellinen b

Sami Nummela drs

 

PORTSIDE  13     (12.00–12.45)

Mikko Karjalainen trp

Joonas Haavisto pno

Joonas Tuuri b

Felix Holmberg drs

 

PORTSIDE  14     (13.00–13.45)

Tomi Nikku trp

Kasperi Sarikoski trb

Zacarias Holmqvist b

Ville Pynssi drs

 

Tervaa, hamppua ja puuvillapurjeita. Luetteloon tulee kyllä lisätä jazz. Korppoon Ympäri- purjehduskilpailun lähtölaukauksen jälkeen festivaalin ainutlaatuiset jazzmuusikot viihdyttävät terassiyleisöä. Tänä vuonna olemme koonneet bändit, Portside 12, 13, ja 14. Lähemmäs kolme tuntia jazzia Korpoströmin aurinkoisella terassilla!

 

 

P

Kaksi kokoonpanoa

JOONAS HAAVISTO QUINTET

TRIO DUNKEL-SARIKOSKI-WAHL

 

Lauantai 30.7.   19.00

Saaristokeskus Korpoström

25 euroa

 

JOONAS HAAVISTO QUINTET – In the Spirit of Strayhorn

Mikko Karjalainen trp

Pope Puolitaival sax

Joonas Haavisto pno

Juho Kivivuori b

Ville Pynssi drs

 

Pianisti Joonas Haavisto on koonnut kvintettinsä maamme eturivin jazzmuusikoista. Bändin jäsenet soittavat useissa kotimaisissa sekä kansainvälisissä yhtyeissä. Muusikot ovat tuoneet vahvan panoksen tähän kokoonpanoon soiton lisäksi myös sävellysten ja sovitusten muodossa.

Legendaarinen Billy Strayhorn on yksi jazzhistorian merkittävimmistä säveltäjistä. Hänen pitkä yhteistyö Duke Ellingtonin kanssa poiki yli 200 sävellystä ja sovitusta, Take the A-train yhtenä esimerkkinä. Tämä ja monia muita Strayhornin tuotannon helmiä kuullaan konsertissa Joonas Haavisto Quintetin tuoreina sovituksina. Ohjelmistossa on myös yhtyeen jäsenten omia Strayhornin inspiroimia sävellyksiä. Luvassa on siis svengaava ilta, niin amerikkalaisen kultakauden jazzia arvostaville kuin suomalaisten huippumuusikoiden ystäville!

 

TRIO DUNKEL-SARIKOSKI-WAHL

Manuel Dunkel sax

Kasperi Sarikoski trb

Vilkka Wahl gtr

 

Trio Dunkel-Sarikoski-Wahl on Korpo Sea Jazzin tämän vuoden taiteellisen johtajan Mikko Pellisen koolle kutsuma kokoonpano. Yhtyeen harvinaislaatuinen instrumentaatio tenorisaksofoni, trombooni ja jazzkitara on west coast jazzin ystäville tuttu saksofonisti-klarinetisti Jimmy Giuffren levyiltä ”Trav’lin’ Light” ja ”Western Suite”. Konsertissa kuullaan tämän klassikkotrion ohjelmiston lisäksi valikoituja jazzstandardeja sekä Mikko Pellisen tätä konserttia varten säveltämiä uusia kappaleita.

 

 

Q

BUFFÉ

 

Lauantai 30.7.   21.30

Saaristokeskus Korpoström

 

17 euroa

Huom! Buffepöytä vain ennakkoon varanneille

 

Lauantain konsertin (P) jälkeen ja ennen päätösjameja (R) tarjoilee Saaristokeskus Korpoströmin ravintola buffetpöydän (Q). Näppärä tapa nauttia maukas energia-annos ennen JAMSESSION GRANDia.

Varaus kannatta tehdä välittömästi, koska lippuja on rajoitetusti!

 

R

JAMSESSION GRAND

 

Lauantai 30.7.    22.00

Saaristokeskus Korpoström

Vapaa pääsy

 

Host: Mikko Pellinen

 

Korpo Sea Jazz 2016 päättyy lauantai-illan taatusti lennokkaaseen jamisessioon. Kun lavalle spontaanin musisoinnin merkeissä nousee suomalaisen jazzin uutta uljasta sukupolvea ja kokeneempaa kaartia kannattaa lopputulos tulla todistamaan paikan päälle. Vanhaa vitsiä bassosoolosta mukaillen Korpo Sea Jazz päätösjamit ovat kuin hirmumyrskyt – täysin ennustettavissa, mutta ei voi mitään, kun ne tulevat!

image_pdf