Spännande tider!

Korpo Sea Jazz, Skärgårdhavets pärla, närmar sig med stormsteg. Vi räknar dagar, och snart timmar! Till sist är vi mitt i härligheten och får se och höra landets jazzelit ge sitt allt åt oss.  Vi får dela våra unika upplevelser med varandra och kanske diskutera våra förnimmelser, våra känslor med artisterna.  Då vet vi var vi är. Här har vi varit många somrar förut, här vill vi vara igen under årets sista julidagar.

Korpo Sea Jazz tar oss igen i sin otrygga famn och delar med sig såväl av sina örfilar som av sina ömma smekningar och kyssar.  Vår ryggsäck har fyllts med rytmer, toner och tystnader som försöker hitta sin plats. Rycksäcken bucklar sig och töjer på sig som magen på den gravida kvinnan.  Vi har fått nya intryck, nya erfarenheter, nya frågor och nytt att tänka på. Kanske också svar på tidigare frågor.  Allt vi hörde gillade vi kanske inte men likaväl fick vi något nytt i ryggsäcken, något vi aldrig kan bli av med. Vi har igen blivit rikare. Vi skall igen i sommar bli rikare!

Vi har en otroligt fin publik. Musikerna brukar ofta fråga oss arrangörer varifrån egentligen publiken kommer, hur det kan finnas en så fin publik som alldeles uppenbart faktiskt lyssnar och verkar få ut en massa ur konserterna. Vi kan ju inte vara säkra på oss, men vi tror att vår festival bidragit till at ”skola” publiken. Vi ser ju att samma personer återkommer årligen till konserterna och att flertalet i publiken redan har väldigt stora välpackade ryggsäckar där alla persedlar och prylar ligger i god ordning och lätt hittas av bäraren.

Vår publik är enastående, inget tvivel. Vi arrangörer är inte heller dåliga. Det här måste ju betyda att det inte kan bli annat än bra, för att inte säga fullständigt. Vi gläder oss redan på förväg över att få träffa er igen och önskar självfallet också dem som inte ännu funnit Korpo Sea Jazz välkommen till våra konserter och jamsessions.

Jag vill ännu här tacka Mikko Gunu Karjalainen som har verkat som konstnärlig ledare för Korpo Sea Jazz 2017. Det har varit en glädje att ta fram programmet tillsamman med Gunu!  Vi kan se fram emot ett unik jazzfestival!

Bosse Mellberg
Ordförande
Korpo Jazz rf.