Ihania aikoja!

Monesta muusta foorumista poiketen emme valita tässä ohjelmalehtisessä. Olemme tyytyväisiä ja odotamme innolla uutta, fantastista festivaalia. Luvassa on jonkin verran uusia ja jännittäviä ratkaisuja. Jos jokin asia toimii, niin sitä ei ehkä pitäisi mennä muuttamaan, mutta toisaalta festivaaleista ei saa tulla liian rutiininomaiset. Ohjelmaan on sovitettu aikaisemmin hyvin toimineita ratkaisuja, mutta haluamme myös kokeilla uusia ideoita. Yleisö on jo tottunut siihen, että pääkonsertti järjestetään Korppoon keskustassa olevalla Kunnantalolla ja myös tauolla tarjoiltava seisova pöytä on ottanut paikkansa siinä kokonaisuudessa, jota festivaalin pääkonsertti edustaa. Tänä vuonna tiedämme myös, että talossa on koneellinen ilmanvaihto, mitä emme ole aiemmin tienneet! Tänä kesänä se pidetään päällä! Aina sitä oppii jotain uutta!

Lauantaina 30.7. järjestettävä päätöskonsertti järjestetään Saaristokeskus Korpoströmissä, ja tänä vuonna suuret liukuovet pidetään auki ravintolasalin ja auditorion välissä. (Konserttien aikana ei ole päivällistarjoilua.) Kun olemme pitäneet konsertit suljetussa auditoriossa, olemme pystyneet mahduttamaan sisälle vain 120 henkilöä, mutta nyt yleisöä voidaan lisätä noin 80 henkilöllä. Tämä tarkoittaa, että voimme suuremmalla myydyllä lippumäärällä panostaa kalliimpaan ohjelmaan! Tänä vuonna palaamme Gjallarhorniin, missä Aili Ikonen astuu lavalle. Uusi konserttipaikka tänä vuonna on Café Köpmans -kahvila Nauvossa. Uusi lisä on Korppoon vanhainkoti Sateenkaaren päiväkonsertti.

Tämä on nyt seitsemäs vuosi, jolloin olemme jokaista festivaalia varten kutsuneet mukaan uuden taiteellisen johtajan. Ohjelma on vaihdellut positiivisessa mielessä niin tyylillisesti kuin instrumenttivalintojenkin kannalta, ehkä juuri johtuen näistä eri näkemyksistä siitä, mikä on ”jazzin sielu””. Korpo Sea Jazz 2016 on Mikko Pellisen festivaali!
Minulla on ollut ilo työskennellä Mikon kanssa ja haluan tässä kohtaa kiittää Mikkoa hänen panoksestaan. Mikon asuessa Kokkolassa tämä on myös ensimmäinen kerta, jolloin taiteellinen johtaja ei ole kotoisin pääkaupunkiseudulta.

Odotan näkeväni iloiset kasvonne niin ennen ja jälkeen konserttien kuin niiden aikanakin!
Nähdään Korpo Sea Jazzissa, Saaristomeren helmessä!

Bosse Mellberg
Korpo Jazz rf
puheenjohtaja