Arvoisa festivaalivieras!

Korpo Sea Jazz on poikkeuksellinen jazzfestivaali Suomen suvessa. Korppoossa kaikki tuntuu menevän kuin Strömsössä, kuten jo vakiintunut sanonta kuuluu. Puitteet festivaalille ovat kertakaikkisen upeat. Tunnelmalliset konserttipaikat yhdistettynä uskomattoman kauniiseen saaristomaisemaan. Jopa säätkin tuntuvat festivaalivieraita aina suosivan. Mutta tämäkään ei vielä todella unohtumattomaan elämykseen riitä. Tarvitaan vielä “se jokin”. Selittämätön tunnelma mitä ei voi keinotekoisesti luoda. Korppoossa sen kyllä aistii. Siitä syystä festivaalivieraat ja esiintyvät muusikot tulevat niin mielellään aina takaisin, uudestaan ja uudestaan. Korpo Sea Jazzilla on ansaittu maine todellisena jazzfestivaalikesän helmenä!

Korpo Sea Jazz on aina ollut kotimaisen jazzin suurta juhlaa, niin tänäkin kesänä. Neljän päivän ja illan aikana kuullaan suomalaisten jazzmuusikoiden kokenutta kaartia sekä nuoria, upeita lahjakkuuksia. Yleisölle on tarjolla mahdollisuus nauttia varsin erityyppisistä konserteista, intiimeistä sooloesityksistä aina isojen yhtyeiden svengaavaan energiaan. Tyylillisesti liikutaan jazzin avaralla ulapalla. Aallot vievät kuulijat uuden kotimaisen instrumentaali- ja laulujazzin kautta tulkintoihin jazzklassikoiden loputtomasta aarreaitasta. Kuullaanpa tänä vuonna jazzyhtyesovituksia myös Sibeliuksen musiikista. Jokailtaiset jamit ja lauantai-päivän spontaanit Portside –kokoonpanojen konsertit ovat oivia tilaisuuksia päästä seuraamaan läheltä uusia, iloisia musiikillisia kohtaamisia. Nämä tapahtumat eivät toistu!

Korpo Sea Jazz 2016 –festivaalin taiteellisen johtajan pesti on ollut erittäin mieluisa ja antoisa kokemus. Suuri kiitos Bosselle luottamuksesta, on ollut ilo suunnitella ohjelmaa kanssasi! Uskon että tämänkin kesän konsertit jatkavat Korpo Sea Jazzin kunniakasta perinnettä onnistuneesti. Innolla odotan jo itse festivaalia!

Tervetuloa nauttimaan musiikista ja kesästä!

Mikko Pellinen
Korpo Sea Jazz 2016
taiteellinen johtaja