Då kör vi igen!

Jag måste igen konstatera att det är roligt att Korpo Sea Jazz byter konstnärlig ledare årligen. Jag har haft glädjen att arbeta med Micke Långbacka, Markus Ketola, Jussi Fredriksson, Manu Dunkel, Marzi Nyman, Riitta Paakki och sist med Mikko Innanen. Olika typer, olika karaktärer! Någon svarar på e-mail inom en timme då någon annan igen är helt försvunnen i veckotal och så plötsligt en morgon hittar ja 30 mail i min inbox, alla sända mellan kl. 02.39 och 05.47. Det är väl det som kallas jazz! Jag har aldrig tråkigt!

Nu är vi igen i planeringsfasen. Mikko Pellinen som vi kallat till konstnärlig ledare för Korpo Sea Jazz 2016 är flitig och tidpunkten för vårt första planeringsmöte är fastslaget. Jag har igen glädjen att ha detta stimulerande ”jobb” med en ny bekantskap. Mikko är självfallet bekant för mig som musiker men inte ännu som ”byråkrat”. Han konstnärliga förmåga är självskriven, det är ju därför vi valt honom!

Vi strävar årligen till att ha programmet klart före jul och att vi skulle kunna publicera det i februari. Återstår att se hur det blir denna gång. Som brukligt är kommer vi inte ut med programmet och artisterna i små portioner utan hela paketet på en gång.

Fin start på hösten !

Bosse Mellberg
Ordförande

image_pdf