Samma sak men i nytappning!

Korpo Sea Jazz hade igen äran att välja ut vilka jazzmusiker som skulle underhålla publiken under BÅT2015 mässan i Helsingfors. Under KORPO SEA JAZZ elektroniska banderoll uppträdde sex olika orkestrar sammansatta av musikstuderanden främst från Sibelius Akademins Jazzavdelning. Till gardet hörde bl.a. Teemu Åkerblom Quartet och Trio Urho. Under tre av dagarna äntrades scenen av vokalisterna Josefiina Vannesluoma, Kadi Vija och Selma Savolainen med sina respektive band.

Korpo Sea Jazz nådde igen under båtmässan många nya potentiella festivalbesökare!

Programet för inkommande sommars festival är färdigt. Den konstnärliga ledaren för året, Mikko Innanen, har hela hösten jobbat med ekvationen gällande vilka musiker som passar var, hur kombinera olika musiker och till sist byggt upp programmet som ett LEGO-hus. Vi bjuder på one-off upplevelser men också på redan etablerade orkestrar. Vi får höra free jaz, hur annars, men också på gamma traditionell jazz till nya arrangemang. Jamsessions blir det igen inkommande sommar men en festivalnatt skall vi sova då vi har endas tre jamsession kvällar detta år.

Jag är helt övertygad om att vi igen har en hisnande festival att se fram emot och att såväl publiken som musikerna kommer att vara direkt hänförda. Vi arrangörer är det redan nu!

Vår avsikt är att ha festivalkansliet i restaurang Hjalmar´s i Korpo centrum öppet fr.o.m. måndagen den 20.7. Under rubriken ”Biljetter” kan man se hur biljetter bokar i förhand. Under punkten ”Programmet” är det enkelt att se till vilka tillställningar biljetter bör förhandsbokas och vart bokningen skall sändas. Alla tillställningar har en ”bokstav”. För att underlätta bokningen har också torsdagens och lördagens buffé-serveringar fått sin respektive bokstav.

Vi ses!

I väntan på sommaren
Bosse Mellberg

image_pdf