Musiikki joka svengaa!

Korpo Sea Jazz on minulle ennestään tuttu festivaali – muusikkona. Olen ollut soittamassa Korppoossa monta kertaa eri kokoonpanojen kanssa ja joka kerta kokemus on ollut hieno. Tunnelma on mahtava, yleisö kuuntelee ja arvostaa musiikkia. Järjestelyt toimivat ja muusikolle tulee tervetullut olo. Kun Bosse Mellberg kysyi, ryhtyisinkö vuoden 2014 taiteelliseksi johtajaksi, ja kun ilahtuneena tietenkin vastasin myöntävästi, olen saanut mahdollisuuden nähdä Korpo Sea Jazz -festivaalin hieman eri kantilta. Ainakin tähän asti myös tämä kokemus on ollut hieno ja uskon, että se säilyy sellaisena Korpoströmin lauantai-illan jameihin asti.

Mitään sen kummempaa linjaa minulla ei ollut ohjelmaa kasatessani. Halusin Korppooseen myös tänä vuonna korkeatasoisia jazzyhtyeitä. Pianistina olisi ollut mukava pyytää festivaaleille paljon muitakin pianisteja, mutta konserttipaikoissa on niin vähän pianoja, että se ei onnistunut. Itsekkäästi järjestin omille yhtyeilleni konsertit Korppoon kartanoon, joka on esiintymispaikkana ainutlaatuisen upea. Kun ohjelmapalapelin palaset alkoivat loksahdella paikoilleen, tajusin että tämän kesän esiintyjiä yhdistää asia, joka on minulle musiikissa tärkeää, nimittäin svengi. Uskallan luvata, että joka ikisessä konsertissa kuullaan musiikkia, joka svengaa.

Musiikissa ja soittamisessa on tärkeää, jos ei parasta, että sitä saa tehdä toisten soittajien kanssa yhdessä. Taiteellisen johtajuuden hyviin puoliin kuuluu ehdottomasti se, että joka ilta pääsee soittamaan jameihin mahtavien muusikoiden kanssa. Pääsen myös kuuntelemaan konsertteja ja nauttimaan musiikista kuuntelijana, ei hassumpaa sekään. Kokemukseni taiteellisena johtajana on osoittanut, että muusikot tulevat Korppooseen mielellään. Uskon, että yleisölle asti välittyy se, että soittajilla on kivaa.

On etuoikeus saada olla osa Korpo Sea Jazzin taiteellisten johtajien jatkumoa. Siihen joukkoon on kunnia liittyä.

Riitta Paakki
Korpo Sea Jazz 2014
Taiteellinen johtaja