Sol i sinnet!

Den bara marken och den egentliga avsaknaden av vinterväder får mig att tycka att sommaren står bakom knuten. En titt på kalendern korrigerar mig, det är bara mitten på februari. Men vi är klara och kunde arrangera Korpo Sea Jazz redan i mars! Vår konstnärliga ledare för inkommande festival, Riitta Paakki, hade stommen klar för festivalen redan tidigt på hösten 2013. Sedan dessa har vi egentligen bara finslipat lite. Föreningens medlemmar fick programmet redan i januari och nu i februari kan vi publicera det här på hemsidan.

Då det gäller val av konsertplatser och tidpunkter så följer vi långt schemat från sommaren 2013. Inkommande sommar återkommer vi till Rumar Strand, inte på onsdag som bruket länge var, utan på fredagkväll. Efter konserten fortsätter kvällen med en jamsession.

Konserten i Korpoström på lördagen börjar tidigare i år främst på grund av att vi kommer att få höra två orkestrar och för att vi efter buffé serveringen så snabbt som möjligt vill komma igång med den avslutande jamsessionen.

Som tidigare har alla konserter och jamsessioner i programmet märkts med en bokstav. För att underlätta förhandsbokningen har också de två bufféserveringar som vi erbjuder tagits in som tillställningar och fått sina bokstäver.

Hoppas ni gillar vårt mångsidiga program och hittar era konserter. Ingen vits att vänta för länga med bokningarna. Vi vågar tro på att, liksom tidigare år, de flesta konserterna blir fullbokade redan i god tid före vi får höra de första tonerna av Korpo Sea Jazz 2014!

God fortsättning på ”vintern”!
Bosse Mellberg
Ordförande

Vinteraktiviteter

Korpo Jazz ordnade en konsert i samarbete med Pargas stad den 12 december 2013. Konserten ingick i Finlands Jazzförbunds turnéprogram. Att erbjuda publiken en jazzkonsert en vardag kväll mitt i julbrådskan och omringad av alla ”mina bästa julsånger” konserter kan vara riskfullt. ”Tribute to Ella” lockade dock ca 70 personer till stadshuset i Pargas. Aili Ikonens Ella Fitzgerald tolkningar och Mikko Pellinens arrangemang lämnar ingen kall och de som inte hört orkestern och Ikonen tidigare var synbart förtjusta och imponerade. Efter konserten fick Aili signera en mängd CD skivor för att inte tala om vinyler.

För andra året i följd har Korpo Sea Jazz underhållit mässpubliken under Helsingfors Båtmässa. Under sju av mässans tio dagar fick publiken höra jazzstandards av en trio som under lördagarna förstärktes av skönt sjungande unga vokalister.  Vår vana trogna gick vi inte den enklaste vägen utan anlitade toppmusiker för jobbet. Här i alfabetisk ordning: Ville Herrala, Jaska Lukkarinen, Antti Lötjönen, Kaisa Mäensivu, Karin Mäkiranta, Riitta Paakki och Selma Savolainen. Mässan hade över 60 000 besökare så vi hoppas några av dem skall hitta till vår festival, och visst besöktes vi av mången Korpo Sea Jazz vän. Vi är tacksamma för samarbetet med Finlands Mässa!

image_pdf