Korpo Sea Jazz

Ensimmäiset ”Korppoojazzit” pidettiin vuonna 1989, mutta kesti muutaman vuoden ennen kuin festivaaleista kehittyi nykyisen muotoinen Korpo Sea Jazz. (Historiastamme enemmän sivulla Muuta/Historia).

Korpo Sea Jazz keskittyy parhaiden kotimaisten jazzartistien esittämään jazziin. Yhdistys haluaa tukea ja työllistää nimenomaan ammattimuusikoita. Tilaisuuksia, konsertteja ja jami-iltoja on ollut vuosittain 20-22 kappaletta. Festivaalit alkavat aina heinäkuun viimeisenä keskiviikkona kestäen neljä päivää aina lauantai-iltaan saakka, tai oikeastaan sunnuntain ensimmäisille tunneille.

Varsinaista teemaa ei ole vaan yritämme tarjota yleisölle laajalti jazzin eri tyylilajeja. Vuodesta 2010 alkaen olemme vuosittain nimenneet festivaaleille taiteellisen johtajan. Menettely antaa oman leimansa festivaaleille ja olemmekin todenneet uskollisen yleisömme pitävän menettelyä jännittävänä ja mielenkiintoisena. Festivaalien pääkonsertin aikana julkistamme aina seuraavan vuoden taiteellisen johtajan ja spekuloinnit voivat alkaa!

Festivaalialuetta meillä ei ole vaan konsertit ovat hajautettu ympäri osaa Saaristomerta. Korppoon pääsaaren lisäksi konserttipaikkakuntia ovat olleet Nauvo, Houtskari, Iniö, Norrskata, Nötö ja Utö. Konserttisalit ovat pieniä ja intiimejä. Jo ajankohta heinäkuun lopussa ja saaristoympäristö itsessään luovat festivaaleille oman tunnelmansa, joka tarttuu niin artisteihin kuin yleisöön jo ennen kuin ensimmäistäkään nuottia on soitettu.

Näemme vain iloisia ilmeitä, Night and Day!