Korpo Sea Jazz program

Hej
Vi är igen så långt inne i ett nytt år att vi kan offentliggöra Korpo Sea Jazz program. Konstnärliga ledaren för Korpo Sea Jazz 2011, Jussi Fredriksson, har sytt ihop ett spännande och mångsidigt program där de unga artisterna står för merparten av utbudet. Medelåldern för artisterna vid Korpo Sea Jazz har nog aldrig tidigare varit så låg. Detta till trots erbjuder vi vokal jazz med låtar som förde Ella Fitzgerald till en världstäckande berömmelse. De unga uppför inte alltid bara de ungas musik!

I samband med festivalen ordnar vi också ett diskussionstillfälle där vi hoppas få höra vad allmänheten tycker om vår festival, om den linje vi valt och i vilken riktning man skulle vill se att festivalen utvecklas.

Jamsessions är inte så vanligt i våra dagar som det en gång varit. Det verkar som om musikerna idag är mera intresserade av att spela nyare komponerad och arrangerad musik. Sommaren 2010 tog vi ändå risken med att ordna jamsession varje kväll-natt. Det visade sig att det blev en succé och jazzklubben i anknytning till restaurang Buffalo var välbesökt varje kväll. Uppmuntrade av den lyckade satsningen kommer vi att ha scenen öppen för alla hugade igen denna sommar.

Vi ses i vimlet !

image_pdf