Korpo Sea Jazz 2010 närmar sig

Hej!

Korpo Sea Jazz 2010 är nära. Programmet är klart och nu väntar vi att tiden skall gå.
Sommarens festival blir den 21 gången med Korpo Jazz . Allt sedan starten har Micke Långbacka ansvarat för den konstnärliga planeringen av festivalen. På Mickes begäran beslöt föreningen för något år sedan att gå in för att välja en konstnärlig ledare skilt för en festival i taget. Till konstnärlig ledare för Korpo Sea Jazz 2010 valdes Markus Ketola.

Förutom valet av artister har Markus förnyat festivalen också genom en del andra förändringar. Festivalen började i tiderna med en jamsession och jammat har man sedan starten varje festivallördag. I år har man inget egentligt lördagsjam. Man ersätter en (1) jamsession med fyra klubbkvällar då scenen är fri för alla intresserade. Dessa klubbkvällar /nätter är gratis för publiken.

Markus ville inte heller kalla någon konsert för huvudkonsert. Han anser att vi bara har ”huvudkonserter”. Alla konserter är viktiga och artisterna består av vår nationella topp.
Inte heller i år har vi något musikaliskt, eller annat tema för festivalen. Vi försöker vara mångsidiga så att alla skall hitta några konserter vara jazzstil tilltalar dem. Likaväl håller vi oss i huvudsak till inhemska yrkesmusiker, – en linje vi valt för Korpo Sea Jazz .

Redan flere år har vi fått önskemålet om att ordna en rockkonsert för ungdomar och barn. Tack vare samarbete med Väståbolands stad kan vi i år inleda festivalen, inte med rock men med en gratis hiphop-konsert för barn och yngre ungdomar.

Trevlig sommar

Hoppas vi ses i jazzens tecken!

image_pdf