Lite om nyheterna 2008

Programmet för Korpo Sea Jazz 2008 är i det närmaste klart. Vi fortsätter på linjen. Mångsidigt utbud med till absolut största del inhemska professionella musiker.
Den officiella invigningen av festivalen sker samma dag festivalen börjar. Vi har tidigare år startat med en restaurangkonsert på Restaurang Verandan i Norrskata redan onsdagen trots att festivalen formellt öppnats först på torsdagen. I år startar vi där man kan säga att hela Korpo Jazz startade. På krogen i Korpo centrum, den som idag heter Restaurang Hjalmar´s. Saxjam med bl.a. tre saxofonister. Konserten på Norrskata går fortfarande under namnet ”Tjuvstart” då vi tror att man blåser i luren där pricka 19.00 samtidigt som man startar upp med öppningshögtidligheterna på restaurang Hjalmars.

I år landstiger Korpo Sea Jazz på Nötö. Pekka Toivanen Quartet ger en konsert i den gamla skolan i byn. År 2008 blir det tredje året vi har en konsert på Utö. Då konserterna i Pargas nu några år har uteblivit kan man gott konstatera att tyngdpunkten på Korpo Sea Jazz har flyttat längre ut till ”hafs” så som namnet Sea Jazz också antyder.